februarie 19, 2019

Cele mai apreciate prajiturele in cofetariile din toata lumea, macarons sunt o provocare pentru cofetari, dar mai ales pentru amatori. Cu o textura crocanta la exterior si moale la interior, colorate in toate nuantele curcubeului, cu zeci de variante de umpluturi, macarons atrag prin eleganta si delicatete.

Cu o textura crocanta la exterior si moale la interior, colorate in toate nuantele curcubeului, cu zeci de variante de umpluturi, macarons atrag prin eleganta si delicatete.

AutorBrianaCategorieDificultateAvansat

Numar persoane1 Portie
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total45 minute
 70 gr zahar vanilat
 230 gr zahar pudra
 120 gr faina de migdale
 2 gr sare
 230 gr smantana dulce pentru frisca
 4 oua mari
 260 gr ciocolata neagra
 colorant alimentar
1

Preincalziti cuptorul la 150 grade Celsius. Puneti albusurile intr-un bol mediu spalat si uscat bine in prealabil. Pudrati zaharul vanilat printr-o sita, incet.

2

Amestecati cu mixerul electric pana in momentul in care compozitia devine atat de tare incat nu curge daca intoarceti bolul cu gura in jos. Mai amestecati inca 1-2 minute, in functie de performanta mixerului dvs.

3

Adaugati colorantul (in cazul în care doriti sa puneti) si mai amestecati circa 20-30 secunde. Intr-un castronel separat, cerneti prin sita faina de migdale (se gasește in supermarketuri sau daca nu in magazinele tip Plafar), zaharul pudra si sarea – asta pentru ca aveti nevoie de o compozitie cat mai fina.

4

Apoi, prin aceiasi sita presarați pudra obtinuta peste compozitia de albusuri. Amestecati incet cu o spatula (de aproximativ 40-50 de ori) pana amestecul devine matasos si vascos. Apoi turnati compozitia intr-un pos – fara sa lasati goluri de aer in el. Puneti o hartie de copt care nu lipeste pe o tava. Cu posul turnati mixtura, la distanța de 2-3 cm pentru ca macarons-urile dvs. isi vor mari diametrul.

5

Cand turnati, sa o faceti cu fermitate, pentru ca astfel preveniti eventualele crapaturi. Dupa ce umpleti tava, loviti-o incet de masa de 3 ori, pentru a lati “mingiutele”, dand-le astfel binecunoscuta forma de macaron.

6

Le bagati la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Dacă va ies crapate, inseamna ca ati amestecat mai putin decat ar fi trebuit. Daca va ies prea plate, inseamna ca ati amestecat prea mult. Daca atunci cand incercati sa ridicati un macaron din tava se separa, inseamna ca mai trebuia sa le lasati la cuptor.

7

Umplutura se face simplu. Smantana dulce se da la fiert, se pune ciocolata in ea la topit si se amesteca incet pana se formează crema. Cand se raceste si crema si macarons-urile, cu ajutorul unui pos se toarna crema pe un macaron si se lipeste, incet, de alt macaron. Reteta poate parea complicata doar pentru ca am scris-o pas cu pas. Dar nu va descurajati, e mult, mult mai simpla decat lasa impresia! Sa aveti spor!

Ingrediente

 70 gr zahar vanilat
 230 gr zahar pudra
 120 gr faina de migdale
 2 gr sare
 230 gr smantana dulce pentru frisca
 4 oua mari
 260 gr ciocolata neagra
 colorant alimentar

Indicații

1

Preincalziti cuptorul la 150 grade Celsius. Puneti albusurile intr-un bol mediu spalat si uscat bine in prealabil. Pudrati zaharul vanilat printr-o sita, incet.

2

Amestecati cu mixerul electric pana in momentul in care compozitia devine atat de tare incat nu curge daca intoarceti bolul cu gura in jos. Mai amestecati inca 1-2 minute, in functie de performanta mixerului dvs.

3

Adaugati colorantul (in cazul în care doriti sa puneti) si mai amestecati circa 20-30 secunde. Intr-un castronel separat, cerneti prin sita faina de migdale (se gasește in supermarketuri sau daca nu in magazinele tip Plafar), zaharul pudra si sarea – asta pentru ca aveti nevoie de o compozitie cat mai fina.

4

Apoi, prin aceiasi sita presarați pudra obtinuta peste compozitia de albusuri. Amestecati incet cu o spatula (de aproximativ 40-50 de ori) pana amestecul devine matasos si vascos. Apoi turnati compozitia intr-un pos – fara sa lasati goluri de aer in el. Puneti o hartie de copt care nu lipeste pe o tava. Cu posul turnati mixtura, la distanța de 2-3 cm pentru ca macarons-urile dvs. isi vor mari diametrul.

5

Cand turnati, sa o faceti cu fermitate, pentru ca astfel preveniti eventualele crapaturi. Dupa ce umpleti tava, loviti-o incet de masa de 3 ori, pentru a lati “mingiutele”, dand-le astfel binecunoscuta forma de macaron.

6

Le bagati la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Dacă va ies crapate, inseamna ca ati amestecat mai putin decat ar fi trebuit. Daca va ies prea plate, inseamna ca ati amestecat prea mult. Daca atunci cand incercati sa ridicati un macaron din tava se separa, inseamna ca mai trebuia sa le lasati la cuptor.

7

Umplutura se face simplu. Smantana dulce se da la fiert, se pune ciocolata in ea la topit si se amesteca incet pana se formează crema. Cand se raceste si crema si macarons-urile, cu ajutorul unui pos se toarna crema pe un macaron si se lipeste, incet, de alt macaron. Reteta poate parea complicata doar pentru ca am scris-o pas cu pas. Dar nu va descurajati, e mult, mult mai simpla decat lasa impresia! Sa aveti spor!

French Macarons

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna acum!