decembrie 21, 2017

Reteta de eclere este o reteta care nu da niciodata gres. Aceste coji de eclere se pot umple cu crema de vanilie (patissiere) si frisca, cu crema de ciocolata sau cafea (ness), cu crema caramel sau cu fructe.

AutorBrianaCategorieDificultateIntermediar
Numar persoane1 Portie
Timp de pregătire40 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 20 minute
 250 gr faina
 100 ml ulei
 300 ml apa
 5 oua
 3 plicuri zahar vanilat
 un praf de sare
Pentru crema:
 2 oua
 100 gr zahar
 1 plic zahar vanilat
 2 linguri de faina cu varf
 500 ml lapte
 esenta de vanilie
Pentru glazura:
 50 gr unt
 100 gr ciocolata cu lapte
 1 lingura apa
 1 lingura ulei
 2 linguri cacao
1

Cojile pentru eclere:
Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea.
Amestecati faina cu zaharul vanilat
Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina. Amestecati energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara.

2

Adaugati ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza.
Cu lingura puneti compozitia intr-o punga sau posh si dati forma eclerelor intr-o tava tapetata cu hartie.
Adaugati suficienta compozitie ca acestea sa nu va iasa foarte joase.
Coaceti cojile la 180 grade timp de 25 de minute.

3

Crema de vanilie:
Puneti ouale intr-o craticioara si le bateti bine. Adaugati zaharul si zaharul vanilat
Turnati apoi faina si amestecati pana la omogenizare
Infierbantati laptele si il adaugati treptat peste compozitia preparata inainte.
Puneti oala pe foc, adaugati esenta de vanilie si lasati sa se ingroase compozitia amestecand tot timpul pentru a nu se lipi.
Cand compozitia s-a ingrosat suficient adaugati untul taiat si amestecati pana acesta s-a topit.

4

Glazura:
Amestecati toate ingredientele si le puneti la bain Marie pana s-au topit.
Puteti pune si direct pe foc insa cu mare grija sa nu se incinga foarte tare. Luati de pe foc atunci cand ciocolata incepe sa se topeasca si amestecati continuu pana ce toate ingredientele s-au topit si incorporat. Daca este nevoie mai puneti pe foc pentru cateva secunde.

5

Daca doriti, deasupra cremei de vanilie puteti pune si frisca.

Ingrediente

 250 gr faina
 100 ml ulei
 300 ml apa
 5 oua
 3 plicuri zahar vanilat
 un praf de sare
Pentru crema:
 2 oua
 100 gr zahar
 1 plic zahar vanilat
 2 linguri de faina cu varf
 500 ml lapte
 esenta de vanilie
Pentru glazura:
 50 gr unt
 100 gr ciocolata cu lapte
 1 lingura apa
 1 lingura ulei
 2 linguri cacao

Indicații

1

Cojile pentru eclere:
Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea.
Amestecati faina cu zaharul vanilat
Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina. Amestecati energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara.

2

Adaugati ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza.
Cu lingura puneti compozitia intr-o punga sau posh si dati forma eclerelor intr-o tava tapetata cu hartie.
Adaugati suficienta compozitie ca acestea sa nu va iasa foarte joase.
Coaceti cojile la 180 grade timp de 25 de minute.

3

Crema de vanilie:
Puneti ouale intr-o craticioara si le bateti bine. Adaugati zaharul si zaharul vanilat
Turnati apoi faina si amestecati pana la omogenizare
Infierbantati laptele si il adaugati treptat peste compozitia preparata inainte.
Puneti oala pe foc, adaugati esenta de vanilie si lasati sa se ingroase compozitia amestecand tot timpul pentru a nu se lipi.
Cand compozitia s-a ingrosat suficient adaugati untul taiat si amestecati pana acesta s-a topit.

4

Glazura:
Amestecati toate ingredientele si le puneti la bain Marie pana s-au topit.
Puteti pune si direct pe foc insa cu mare grija sa nu se incinga foarte tare. Luati de pe foc atunci cand ciocolata incepe sa se topeasca si amestecati continuu pana ce toate ingredientele s-au topit si incorporat. Daca este nevoie mai puneti pe foc pentru cateva secunde.

5

Daca doriti, deasupra cremei de vanilie puteti pune si frisca.

Eclere cu crema de vanilie

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna acum!